dissabte, 16 de gener del 2010

Insultem en català

Modestament, em considero un bon català. Soc del Barça, només miro TV3 i escolto Catalunya Ràdio, tinc una llibreta a La Caixa (amb pocs euros, però això és un altre tema), i voto al partit que votaria un bon català.
Però d'un temps ençà vull queixar-me del llenguatge que es fa servir a TV3, on els insults són simples traduccions d'altres idiomes, cosa totalment innecessaria amb la riquesa insultària que tenim al nostre país.
Quan tot mirant Ventdelplà, escolto a en Monràs dient " aquell fill de p..., no hi tornarà més ", m'esgarrifo. No seria més nostrat escoltar "aquell barjàula no ho farà mai més"?
Per això, catalans, fem un pas endavant i siguem autòctons a l'hora de faltar a d'altre gent. Si en un partit de futbol ens hem de queixar a l'arbitre, no direm " Arbitre cabró ", ho substituirem per "arbitre capcigrany ".
O per posar un altre exemple, si en el parking del Carrefour, ens disputem un aparcament amb un conductor d'un cotxe tunejat, i ens hem de dedicar sàvies paraules com capullo o gilipolles, no vull que sigueu barroers i heu de fer servir expresions catalanes, que sempre seran més elegants, com baixdesostre o malnascut.
I perquè tot aquest procés us sigui més senzill, us deixo amb aquest tema de l'Estanislau Verdet.

4 comentaris:

esglesia 165 ha dit...

Hem sap molt de greu Kim, però aquesta vegada no estic d'acord amb tu

On es possi un bon CABROOOOOOOÓ o si es un arbit FILL DE PUTAAAAAAAAAAA
crec que tot l'ho altra es queda curt sigui en l'idioma que sigui, aixó si, estic d'acord en que tenim de votar al partit que votaria un bon català.

Anònim ha dit...

Pues yo soy de Mataró y voto al pp, y soy igual o más catalán que tu. Jódete.

Quim ha dit...

Doncs, amic anònim de Mataró, et dedico la cançó de l'Estanislau Verdet,.....tota sencera.

esglesia 165 ha dit...

Quina llàstima, amb el cap tan gros que deu tenir i tant vuit. Voleu dir
que de saber el que es un calçot

TRADUCCION PARA EL ANONIMO DE MATARÓ
Gracias por participar super catalan
simpatico y educado